Om Joluartdesign

Hej där,

Johanna heter jag och det är jag som driver Joluartdesign. Jag har arbetat med konst sedan många år tillbaka och valde hösten 2017 att etablera ett eget galleri. Sedan starten har Joluartdesign expanderat snabbt och träffar flertal företag och privatpersoner. Det är fantastiskt att vi fått en sådan otroligt bra start och nu i oktober 2018 ska jag ställa ut igen på Affordable Art Fair - fast med mitt alldeles egna galleri Joluartdesign. 

Konst för mig har alltid varit ett sätt att uttrycka sig. Ett sätt att framföra en känsla, upplevelse eller åsikt. Jag tror på att alla vill hitta sin väg i livet, sitt sätt att påverka och fastna på jorden.

När jag träffar kunder får jag ofta frågan "Vilken tavla är din favorit?", för mig är det inte så lätt. Jag tycker allt är så vackert och varje tavla berör mig på olika sätt. 

För mig är det viktigare med historian bakom. Något verk kan vara ett resultat av sorg, lycka eller ett firande. Det är ett avtryck, en inbjudan i konstnärens liv. Det är för mig vackert. 

Jag brukar fråga mina konstnärer om processen och alla tankar bakom verken. Man ser i hela ansiktet hur dem omfamnas av minnen och känslor när dem talar om sina verk.

Jag köpte mitt allra första verk när jag var 16 år, jag minns det som om det vore igår. Min allra närmaste vän hade gått bort och livet kändes allmänt tufft. Jag och min mor gick runt på utställningen, tittade på tavla efter tavla - tills jag såg en tavla. En som bara förstod mig. Där stod jag bland dussintals av folk - men för mig stannade världen. Jag hade inte tänkt köpa en tavla den dagen. Men ändå valde jag att använda min besparning för att köpa just den där tavlan. Min tavla. Som blev symbolen för min förlorade vän.

Min mamma är en fantastisk konstnär och hon älskar konst ut i fingerspetsarna. Jag har alltid följt med henne på utställlingar och muséeum och beundrat hennes passion. Sett när hon talat med en blick så entuastisk och en röst så varm att bara hon fick varje tavla att bli på något sett - levande. 

För mig är konst personligt, för mig är konst glädje, sorg och sann lycka. Jag älskar att vara konsthandlare. Att få möjligheten att träffa alla konstnärer bakom dessa fantastiska verk. Det är det bästa som finns. 

Jag hoppas ni hittar ert alldeles speciella verk.

/Johanna